't Overschotje
Skon Meziekske

 

Wè doen wij

 

1976 is als oprichtingsjaar aangehouden omdat in dat jaar de naam voor het eerst op een overzichtslijst van de optocht in Schorsbos voorkomt. 
Een aantal jaren geleden kwam er behoefte om de zaken wat meer gestructureerd aan te pakken en werd er een echt ‘bestuurke’ ingesteld. 

Inmiddels worden er door ’t Overschotje in Schorsbos 2 muzikale evenementen tijdens de karnaval georganiseerd:
“ '’t  Snertconcert” op maandagmiddag, waaraan alles wat ook maar een beetje muziek kan maken meedoet
en dat zijn in Schorsbos toch al gauw 10 meziekskes!
“De lèste Aoiem” op dinsdagavond voor de uitverkiezing tot ‘Meziekske van ut jaor’

De milleniumwisseling heeft ons veel succes gebracht, want we zijn in 1999 op ons eigen evenement gekozen tot “Meziekske van ut jaor” door een overigens volledig neutrale jury van “buitendurpsen” en we hebben in 2000 het Liekusfist van Schorsbos gewonnen. Muzikaal gevolg: de presentatie van onze 1e CD genaamd  "Ut plaotje van 't Overschotje"
Vanaf dat moment rijgen de successen zich aaneen: In 2002 hebben we voor de 2e keer in Schijndel het Liekusfist gewonnen, waardoor ze met het winnende lied “Blèf nog ekkes” wederom deel mochten nemen aan het Knotskrakersfestival: het officiële Brabantse kampioenschap. Doordat we daar een 8e plaats behaalden, kwamen we met ons nummer óók op dé Brabantse Knotskrakers-CD én is het nummer vervolgens vele malen op Brabant-TV te zien geweest. Tevens is in 2002 onze 2e CD van ’t Overschotje uitgekomen met daarop nog eens onze 2 winnende liedjes + nog wè aander spul. 
In 2004 hebben we voor de 3e keer het Liekusfist in Schorsbos gewonnen met het nummer "Dikke Mik" en is dit nummer op de Schorsbos-CD verschenen. In 2007 tenslotte wisten we het Liekusfist voor de 4e keer te winnen, nu met het nummer: "Wè-sittie?" Sinds 2008 mogen wij ook de Klompenklets avonden, georganiseerd door "Net Nie" opluisteren als huisorkest. 
In 2009 werd het 33-jarig bestaan groots gevierd met een ‘faute feestavond’ m.m.v. alle Schorsbosser meziekskes + Hoempamatata uit Veghel en Tisniksentwurtniks uit Sittard.Tegenwoordig worden we regelmatig gevraagd om artiesten te begeleiden tijdens het Schorsbosse Liekusfist wat resulteerde in een aantal cd opnames. Sinds 2011 organiseren we samen met cv De Geinstampers dit Schorsebosse Festijn. Dit jaar hebben we uit handen van ex prins Peer de prijs voor het "skonste" meziekske van schorsbos de "Peresteek" mogen ontvangen, een van de weinige prijzen die we nog niet hadden gewonnen.
Ook 2014 werd een "skon" jaar. Het liekusfist werd voor de vijfde maal gewonnen met het lied "Kuus Pap Hop".
Verder is ’t Overschotje regelmatig te gast bij allerlei festivals evenementen feesten en partijen; niet alleen in de regio, maar ook vér daarbuiten 
want: “Speulen doen we gère en veul! In 2015 werd het geel rood vervangen door onze oorspronkelijke clubkleuren blauw rood, en een nieuw pak.
2018 Wederom succes, we hebben niet alleen de boerenbruidegom in ons midden, we wonnen wederom het Liekusfist met het nummer Rock de Klok.

In 2019 mochten wij het 11 jarig jubileum van de Klompenklets van dichtbij meemaken. Met dank aan de broeders en zusters van "Net Nie".